Русия е нанесла удар по езерен курорт в покрайнините на Харков и е атакувала

...
Русия е нанесла удар по езерен курорт в покрайнините на Харков и е атакувала
Коментари Харесай

Най-малко 11 души са загинали при руски удар край Харков

Русия е нанесла удар по езерен курорт в покрайнините на Харков и е атакувала села в покрайнината, убивайки минимум 11 души и ранявайки десетки. Спасители оповестиха, че първичният удар е бил последван от втори около 20 минути по-късно. Той е бил насочен към екипите на незабавна помощ на мястото на случая.

По-късно украинските сили съобщиха, че са свалили всичките 29 дрона, изстреляни от Кремъл. Шестнадесет от дроновете са били свалени над южната област Николаев, където парчета са развалили частна резиденция и са провокирали пожар. Това съобщи губернаторът на региона. Летателни апарати са били насочени и към Одеска и Полтавска област, като цели в Харковска област са били нападнати с балистична ракета „ Искандер-М “. От своя страна обаче украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че въоръжените сили са укрепили позициите си по границата през последните дни.

 
В резултат на труда ни през тези дни укрепихме позициите си в Харковска област. Силите ни също по този начин дейно унищожават окупаторите в посока Донецк. Имаме напредък край Часив Яр и други места. 
Володимир Зеленски - президент на Украйна

На собствен ред украинските военни обстрелваха региони на южната съветска Белгородска област, като раниха минимум 13 души и повредиха жилища. Това съобщи регионалният шеф Вячеслав Гладков. Гладков каза в Telegram, че ракети са блъснали град Шебекино. Впоследствие стана ясно, че руската петролна рафинерия „ Славянск “, ситуирана в Краснодарския край, е била развалена след нахлуване с дрон през уикенда. Шест безпилотни самолета са паднали на територията на съоръжението. Рафинерията в Славянск е частен цех с потенциал от към 100 000 барела дневно. Тя доставя гориво както за вътрешна приложимост, по този начин и за експорт. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР